ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА КУПУВАЧИ
     1.РЕШЕНИЕ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА НЕДВИЖИМ ИМОТ
      Имате нужда от ново жилище,офис или къща? Взели сте ВАЖНО решение за закупуването на имот? Ако сте обмислили приблизителният размер на търсения имот, броят, типа и големината на помещенията, които са ви необходими, районите, в който искате да се намира имота, както и колко скоро искате да се влезнете във владение на имота, то Вие сте направили първата си стъпка.
   ЗА ЦЕЛТА:
 
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС, НА ТЕЛЕФОНA ПО ДОЛУ
 
ОПРЕДEЛЕТЕ СИ СРЕЩА С БРОКЕР ОТ АГЕНЦИЯТА
 
ОБСЪДЕТЕ НАМЕРЕНИЕТО СИ ЗА ПОКУПКА НА ИМОТ С НАС.
ОК-Инвест ЕООД 0888/453 918
  ИЛИ
 
ПУБЛИКУВАЙТЕ ВАШАТА ОБЯВА НА НАШИЯ САЙТ ТУК
 
БРОКЕР ОТ АГЕНЦИЯТА ЩЕ СЕ СВЪРЖЕ С ВАС И ЩЕ ВИ НАСРОЧИ СРЕЩА
 
ОБСЪДЕТЕ НАМЕРЕНИЕТО СИ ЗА ПОКУПКА НА ИМОТ С НАШИЯ БРОКЕР.
    2.НАЧИН НА ФИНАНСИРАНЕ НА ПОКУПКАТА

     Едно от най-важните неща при покупка на имот, са финансите, с които можете да обезпечите покупката на имот. Концентрирайте се в рамките на вашите финансови възможности. Възможностите за финансиране на покупката, са няколко:
  • в брой;
  • с кредит;
  • в брой и с кредит;
         ПРИ ПОКУПКА С КРЕДИТ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ С НАС. АГЕНЦИЯТА НИ СЪТРУДНИЧИ С БАНКИ И ФИНАНСОВИ(КРЕДИТНИ) ИНСТИТУЦИИ, ЗАПОЗНАТИ СМЕ С ВИДОВЕТЕ КРЕДИТИ И УСЛОВИЯ НА РАЗЛИЧНИТЕ БАНКИ И ЩЕ ВИ ОКАЖЕМ ПЪЛНО СЪДЕЙСТВИЕ, ПРИ ИЗБОРА НА БАНКА , ПРИ НАЙ-ИЗГОДНИ ФИНАНСОВИ УСЛОВИЯ ЗА ВАС.
    За да разберете размера на кредита, с който ще можете да разполагате, преди да сте избрали имот, трябва да кандидаствате в някоя банка, за да получите одобрение ПО ДОХОДИ. Консултирайте се с нас, за да ви насочим към банки, които ще ви издадат ипотечен сертификат и ще ви гарантират бързо отпускането на кредита, при намиране на подходящ имот.
    Какво представлява ипотечения сертификат? Кандидатствате по доходи, които обявявате на банката(без или с доказване) и тя ви издава документ, с който ще гарантира отпускането на кредит, при намиране на подходящ имот.Вижте как изглежда по долу

     3.ПРОУЧВАНЕ НА ПАЗАРА И ИЗБОР НА ИМОТ

     Проучването на пазара е дълъг и сложен процес, свързан с преглед на безброй обяви и огледи на имоти, които отнемат много време и нерви. Директния контакт с продавача, води до много рискове да бъдете подведени, тъй като не сте професионалисти и можете да бъдете измамени или ощетени.
    ЗА ДА ВИ НАМЕРИМ ПОДХОДЯЩ ИМОТ Е НЕОБХОДИМО ДА СКЛЮЧИТЕ С НАС ДОГОВОР ЗА ВЪЗЛАГАНЕ (ПОРЪЧКА).

     4.СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПОРЪЧКА

     Сключването на договор за поръчка, регламентира правата и задълженията, както на купувача, така и на ОК-Инвест ЕООД. В договора ще бъдат описани подробно: вида, типа, района и цената която можете да си позволите за търсения от вас имот.Договора ще гарантира и АНГАЖИРАНОСТТА НА СТРАНИТЕ, което ще е и във взаимна полза. Трябва да знаете че, ако подпишете такъв договор, АГЕНЦИЯТА НИ ЩЕ ДАДЕ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО МУ.

     Какво повече ще получите при сключването на такъв договор? При подписването на такъв договор, агнецията ни започва проучване и следене на пазара, съобразено с условията на вашето търсене, публикуване на платени обяви, за намирането на изгодни оферти за вас. При намирането на такива оферти, извършва предварителни огледи и проверки на имотите, класифицирането им в уникални таблици, за оптимален избор на имот, които се предоставят на купувача. След като купувача се е спрял на оферти, които са го заинтригували, агенцията ни ще организира огледи в удобно за него време. При избор на имот, ще преминем към договаряне на цената, пълно проучване на имота, подготовка за предварителен и окончателен договор.
     5.ДОГОВАРЯНЕ НА ЦЕНАТА

     След като сте се спрели на избран от вас имот, идва ред на договаряне на цената с продавача.При повечето оферти, продавачите се презастраховат при обявяването на цената, която са склонни да намалят при реален клиент. Брокерите на ОК-Инвест ще ви окажат пълно съдействие при договаряне и постигане на разумна взаимноизгодна цена на имота.
     6.ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР
    Правна характеристика. С предварителния договор страните поемат задължение да сключат в бъдеще друг договор. Предварителен договор може да предхожда сключването на различни видове договори, като най-често се използва за да се уговори покупко-продажба на недвижим имот. Обикновено предварителен договор се сключва, когато страните имат нужда от по-дълъг период от време до обвързването си с окончателен, с оглед сигурността в гражданския оборот и правната действителност.
     Ако вече е договорена и цената на избрания от вас имот и не е определена дата за подписване на предварителен договор, хубаво е да дадете СТОП-КАПАРО, за да запазите имота до подписването му.
     Предварителният договор се подготвя от наши адвокати и се преглежда от адвокат на продвача или самия продавач. При подписването му, трябва да сте нясно с всички клаузи в договора и всички произтичащи последствия и действия.Агенцията ни ще ви осигури пълно адвокатско съдействие, освен в случаите, когато искате да ползвате ваш адвокат.Преди подписване на този договор, може да поискате ПРОВЕРКА ЗА ТЕЖЕСТИ (за ваша сметка).
     При подписване на предварителния договор трябва да сте готови с депозит-капаро, обикновенно е в рамките на 10% от договорната цена на имота, както и с договорената между вас и нас комисионна.
     В предварителния договор се вписва срока , до който трябва да се изповяда сделката.Във времето между двата договора, агенцията ни, се ангажира със събиране на необходимата документация, ПРОВЕРКИ НА ИМОТА ЗА ТЕЖЕСТИ(за наша сметка), определяне на НОТАРИУС, при който ще се изповяда сделката, както съдействие на купувача за получаване на ИПОТЕЧЕН КРЕДИТ.

     7.ОКОНЧАТЕЛЕН ДОГОВОР /НОТАРИАЛЕН АКТ/

     След като е събрана и проверена цялата документация на ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС ИМОТ, определен е НОТАРИУСА, при който ще се изповяда сделката, се насрочва дата за подписване на ОКОНЧАТЕЛЕН ДОГОВОР. Нотариуса изготвя НОТАРИАЛНИЯ АКТ НА КУПУВАЧИТЕ , подписва се и се извършва разплащането на остатъка от сумата по предварителния договор и прехвърлянето на имота.
     Тук трябва да знаете, че в деня на сделката, трябва да бъдат заплатени всички НОТАРИАЛНИ И ДЪРЖАВНИ ТАКСИ, които са описани в предварителния договор за чия сметка ще бъдат. Обикновенно са за сметка на КУПУВАЧА, освен в случите, когато е договорено нещо друго.
     Продавача е задължен да е изчистил всички дължими битови (ток,вода, парно,газ) и държавни(данъци) сметки. Това агенцията ни ще го е проверила, преди подписването на окончателния договор.

     8.ВЕЧЕ СТЕ СОБСТВЕНИЦИ!

     Какво трябва да направите след придобиването на имот?
     Първо трябва да отидете със стария собственик да прехвърлите ПАРТИДИТЕ за битови сметки на ваше име.
     Второ трябва да отидете в Данъчната служба да декларитате имота. Срока е ДВА месеца след придобиване на имота. После следва глоба от НАП.
     Можете да разчитате на професионално съдействие за тези услуги на нас.

Попитайте брокера
Untitled Document
Търсене в Google

НОВИ СГРАДИ
Right
ТЪРСИМ ЗА НАШИ КЛИЕНТИ
220.КУПУВА Къща в област Перник до 40000  ЛВ;
 Вижте детайли
219.КУПУВА 2-стаен апартамент в СОФИЯ ГРАД до 100000  EUR;
 Вижте детайли
218.НАЕМА 2-стаен апартамент в СОФИЯ ГРАД до 350  EUR;
 Вижте детайли
216.КУПУВА 3-стаен апартамент в СОФИЯ ГРАД до 120000  EUR;
 Вижте детайли
215.КУПУВА 2-стаен апартамент в СОФИЯ ГРАД до 75000  EUR;
 Вижте детайли
214.КУПУВА Къща в СОФИЯ ГРАД до 90000  EUR;
 Вижте детайли
213.КУПУВА Къща в област Перник до 25000  EUR;
 Вижте детайли
ПРОДАЖБИ

Нова сграда в Бояна
Само 9 апартамента в сградата!ПРОДАЖБИ

Нови апартаменти и магазин
Овча Купел до НБУ


ПРОДАЖБИ

Нови 2-стаини и 3-стайни
бул.Цар Борис III


ПРОДАЖБИ

Нови 3-стаини и 4-стайни
в кв. Карпузица


ПРОДАЖБИ

НОВИ 2-стайни,3-стайни
МАГАЗИНИ и гаражи

ТОП МЯСТО В ОВЧА КУПЕЛ-2
0888 453 918